هنگامیکه میخواهیم یک برند یا یک ایدهای را شروع کنیم، برخی مشکلات برای ما به وجود میآید. یکی همین مشکلات انتخاب نام دامنه برای سایت است. اسم دامنه یا domain name ما باید همانند فرزند برای ما باشد. اگر دیده باشید، مهمترین دغدغهی مادر و پدر برای فرزند در ابتدا انتخاب نام مناسب است. دقیقاً ۹ ماه تمام تصمیم میگیرند تا یک اسم مناسب برای فرزند خود انتخاب کنند. برای وبسایت و قبل از طراحی سایت نیز، بسیار مهم است که ما ایده خود را پردازش و نام آن را نیز مشخص کرده باشیم.
نداشتن نام مناسب برای دامنه باعث مشکلاتی برای ما خواهد شد. بهعنوانمثال در برند سازی و سئو سایت ما مشکلاتی را به وجود خواهد آورد. اما همانند نام فرزند دیگر تغییر نام مشکل خواهد بود. بنابراین باید از همان ابتدا پلن و برنامهریزی خود را از اسم سایت خودمان شروع کنیم. اما چگونه؟ در این مقاله قرار است به شما اصولی که باعث میشود تا یک نام مناسب برای سایت خود انتخاب کنید را بگوییم. اصولی که اگر رعایت نکنید، بعدها به مشکلات حل نشدنیای برخورد خواهید کرد.
در این مقاله به شما ابزارهای انتخاب نام دامنه، چگونگی انتخاب بهترین نام برای دامنه و روش ثبت دامنه رایگان بگوییم. پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
۱۳ نکته از نکات انتخاب نام دامنه
هنگام راهاندازی یک سایت یا یک وبلاگ، انتخاب نام برای دامنه استرس فراوانی دارد. زیرا نمیخواهید اشتباه کنید.
برای راحتتر شدن کار شما، ۱۵ اصول برای انتخاب کردن اسم دامنه برای شما فراهم کردهایم. شما با این ۱۵ نکته میتوانید بهراحتی هر چه تمامتر بهترین نام را برای سایت خود انتخاب کنید.
- خرید .com یعنی انتخاب بهترین پسوند دامنه.
- سفارش از بهترین سایت های خرید دامنه.
- از کلمات کلیدی در دامنه خود استفاده کنید.
- در انتخاب نام دامنه، کوتاهی را مدنظر داشته باشید.
- نام دامنه خود را راحت هجی یا تلفظ کنید.
- اسم دامنه خود را منحصربهفرد انتخاب کنید.
- از خط تیره در دامنه خودداری کنید.
- دو کلمه یکسان پشتهم نباشند.
- اسم دامین خود را خیلی تخصصی انتخاب نکنید.
- قبل انتخاب نام دامنه، درباره آن تحقیق کنید.
- از اسم ساز دامنه استفاده کنید.
- قبل از آنکه کسی آن را بخرد، اقدام کنید.
- از سایتهای معتبر دامنه خریداری کنید.
بیایید تکتک هرکدام از این موارد را با یکدیگر بررسی کنیم.
۱٫ خرید .com یعنی انتخاب بهترین پسوند دامنه
بدون شک دامنه دات کام بهترین پسوند دامنه است.
امروزه پسوندهای زیادی برای انتخاب وجود دارد. پسوندهایی که همهی ما با آنها آشنا هستیم. همانند:
.com
.cnet
.org
.blog
.photography
و….
ما همیشه پسوند.com را پیشنهاد میکنیم.
اگرچه انتخاب پسوندهای سفارشی و حتی پسوندهای دیگر وسوسهانگیز و شاید ارزان باشد. اما بهطورکلی در کل دنیا دامنههای.com معتبرین نوع هستند. پسوندهای سفارشی همچون.blog یا.photography نیز بیاعتبار هستند.
مورد بعدی این است که دامنههای دات کام در یاد مخاطب بیشتر میماند. اکثر کسانی که زیاد با پسوندهای دامنه آشنا نیستند در انتهای اسم سایتها همیشه دات کام را مینویسند. ازاینرو اگر شما دامنه دات کام نداشته باشید، سختتر شمارا پیدا خواهند کرد. به لطف موتور جستجو گوگل، پیدا کردن یک سایت راحت شده است. اما بازهم نمیتوان رفتار کاربر را نادیده گرفت.
اگر سایت شما دامنهای نظیر bop.web یا bopweb.site یا مشابه این موارد باشد، همواره مخاطبین را به اشتباه میاندازد. آنها سعی میکنند در انتهای نام دامنه شما پسوند.com قرار دهند و خطا دریافت میکنند.
بهترین راهکار برای رفع این موارد استفاده از پسوند دات کام است که کار کاربر را راحتتر کند. اشتباهی که ما در نام دامنهی خود کردیم یعنی باپ وب و پسوند.ir قراردادیم و به دلیل تحریمها تبلیغات در گوگل را از دست دادیم. پس شما اشتباه ما را تکرار نکنید.
۲٫ سفارش از بهترین سایت های خرید دامنه
اینکه ما از سایتی دامنه را تهیه کنیم که معتبر باشد بسیار حائز اهمیت است. زیرا برخی سایتها گذرا هستند. یعنی طی تایمی فعالیت میکنند و سپس از دسترس خارج میشوند. ازاینرو من همواره ایران سرور را بهعنوان مطمئنترین سایت برای خدماتهاست و دامنه معرفی میکنم که طی این چند سال فعالیت همواره رضایت ما را به همراه داشته است.
۳٫ از کلمات کلیدی در دامنه خود استفاده کنید
کلمات کلیدی نقش مهمی را در یک domain دارند. با استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنهی خود به موتورهای جستجو میگویید که سایت شما درباره چیست. همراه با تولید محتوای خوب و تجربه کاربری خوب میتوانید با انتخاب اسم درست برای دامنهی خود در رتبه بندیهای بالاتری در گوگل قرار گیرید.
این را میدانیم که انتخاب اسم مناسب برای دامنه بهطوریکه کلمهی هدف نیز در آن باشد کاری سخت است. زیرا احتمالاً قبلاً افرادی آن را گرفتهاند. اما اینجا خلاقیت لازم است. شما باید کلمه کلیدی خود را با کلمات دیگر ترکیب کنید. با ترکیب مناسب میتوانید نام مناسب را انتخاب کنید.
۴٫ در انتخاب نام دامنه، کوتاهی را مد نظر داشته باشید
کلمات کلیدی مهم هستند. اما این دلیل نمیشود که نام دامنه را به خاطر آنها طولانیتر کنیم. زیرا سئو سایت فقط اسم دامنه نیست. فاکتورهای مختلفی نیز دارد که یکی از آنها کوتاه بودن domain name است. دامین کوتاه باعث میشود تا به یاد ماندنی تر شوید.
توصیهی ما این است که نام domain شما بیشتر از ۱۵ کاراکتر نشود. زیرا بیشتر از این تعداد به خاطر سپردن آن سخت میشود.
ناگفته نماند که کاربران اصلاً حوصلهی تایپ دامنههای طولانی را ندارند. به همین دلیل باعث افت شدید ترافیک نیز خواهد شد. به همین دلیل بهتر است همیشه هنگام انتخاب domain، نام آن را کوتاه نگهدارید.
۵٫ نام دامنه خود را راحت هجی یا تلفظ کنید
domain name باید به راحتی تلفظ شود.
شما باید بتوانید بهراحتی نام دامنه خود را به زبان بیاورید. برخی دامنهها هستند که تلفظ آنها واقعاً سخت است. یکی از دلایلی که اسنپ از تپسی موفقتر است همین نام درست برای اسنپ است. شما بسیار راحت میتوانید اسنپ را تلفظ کنید.
اگر ایمیل شما نیز همین domain name شماست، پس بهتر است تا یک اسم راحت را انتخاب کنید. زیرابه خاطر سپردن آن راحتتر خواهد شد.
۶٫ اسم دامنه خود را منحصر به فرد انتخاب کنید
domain name شما باید کاملاً منحصربهفرد باشد. با این کار میتوانید راحتتر در ذهن کاربران نقش ببندید. کار هوشمندانه است که از سایتهای دیگر و مشابه خود الهام بگیرید. فراموش نکنید که الهام گرفتن زمین تا آسمان با کپیبرداری تفاوت دارد.
کپیبرداری از اسم برند دیگران نه تنها جرم محسوب میشود، بلکه برای شما نیز بد خواهد شد. زیرا همیشه شمارا بهعنوان یک متقلب خواهند شناخت.
هنگام نامگذاری دامنه فراموش نکنید که آن اسم باید جذاب، منحصربهفرد و حرفهای انتخاب شود. بهعنوانمثال amazon.com خیلی بهتر و تجاریتر از myBooksSite.com است.
نحوه ی جستجوی دامنه
برای اینکه بخواهید اسمی را انتخاب کنید که منحصربهفرد و خوب باشد استفاده از گوگل و سایت who is است. شما ابتدا با مراجعه به گوگل سایتهای رقیب خود را پیدا کنید. آنها چه نامی را انتخاب کردهاند؟ ترکیبی که در نام گذاری دامنه آنها مشترک است چیست؟ آنها را در یک کاغذ بنویسید. سپس ایده پردازی کنید. سپس به سایت who is مراجعه کنید و تکبهتک آنها را جستجو کنید. با سایت who is میتوانید متوجه شوید نامی که مدنظرتان است آزاد است یا خیر. اگر آزاد نیست کدام پسوندهای آن آزاد است؟
۷٫ از خط تیره در دامنه خودداری کنید
هرگز در دامنهی خود از خط تیره استفاده نکنید. زیرا اکثر سایتهای اسپم این کار را انجام میدهند. اگر این کار را انجام دهید، امکان اینکه شمارا با آن سایتها همتراز کنند وجود دارد.
اکثر سایتهایی که با خط تیره انتخاب میشوند، دامنههایی هستند که نام قبل از خط تیره گرفتهشده است. ازآنجاییکه به خاطر سپردن کلمات طولانی برای کاربر سخت است، به همین دلیل امکان دارد تا بهجای سایت شما وارد سایت دیگر شوند. مثلاً دامنهی bopweb.ir پر است. شما دامنهای با نام bop-web.ir یا bopweb-site.ir را انتخاب میکنید. اکثر اوقات کاربران سرچ اشتباهی انجام میدهند و به سایت اصلی که برند اولیه برای آن بوده است وارد میشوند.
۸٫ دو کلمه یکسان پشت هم نباشند
بهتر است از دامنههایی که دو کلمهی یکسان پشتهم دارند استفاده نکنید. زیرا همواره باعث اشتباه تایپی خواهند شد. این اشتباه تایپی نیز باعث از دست رفتن ترافیک ارسالی به سایت شما میشود.
بهعنوانمثال دامنهی Presssetup.com باعث بروز اشتباه تایپی میشود. این اشتباه تایپی نیز باعث از دست رفتن ترافیک ارسالی به سایت میشود.
همچنین استفاده نکردن از دو کلمهی یکسان پشت سرهم، تایپ دامنهی شمارا راحتتر میکند و دارای ارزش بیشتری است.
۹٫ اسم دامین خود را خیلی تخصصی انتخاب نکنید
در انتخاب اسم دامنه خیلی سخت گیر نباشید.
انتخاب نام دامنهای که به هدف، صنعت و کلمهی کلیدی شما نزدیک باشد انتخاب هوشمندانهای است. زیرا به کاربران دربارهی وبسایت شما ایدههای جالبی میدهد. اما در طولانیمدت اگر قصد داشته باشید خدمات خود را بیشتر کنید، دچار مشکل خواهید شد.
بهعنوانمثال شما دامنهی خود را orkide.com انتخاب میکنید. در این سایت که مثلاً نام آن ارکیده است میخواهید درباره گلهای دیگر نیز بنویسید. این نام اشتباه باعث میشود کاربران به سایت شما وارد نشوند. زیرا به اشتباه فکر میکنند فقط شما درباره گل ارکیده محتوا تولید میکنید.
درست است که ما هر وقت بخواهیم میتوانیم دامنهی جدید ثبت کنیم و دامنهی قبلی را به سایت جدید ریدایرکت کنیم. اما باید توجه کنیم یک اشتباه در این مورد باعث از دست رفتن رتبه ما در نتایج جستجو بهویژه گوگل شود. به همین دلیل بسیار مهم است که در همان ابتدا نامی را انتخاب کنیم که انعطافپذیر باشد.
۱۰٫ قبل انتخاب نام دامنه، درباره آن تحقیق کنید
قبل از انتخاب اسم دامنه، سعی کنید بفهمید که قبلاً از آن استفادهشده است یا خیر؟ یا اینکه کسبوکار ثبتشدهای با این نام وجود دارد یا خیر.
شما میتوانید نام برند را با یک سرچ ساده انجام دهید. با این کار متوجه خواهید شد که قبلاً یا در حال حاضر همچین اسمی وجود دارد یا خیر.
این جستجو را اگر در گوگل انجام دهید به شما خواهد گفت که آیا این اسم در شبکههای اجتماعی محبوب وجود دارد یا خیر. با این کار یک بررسی سریع و آسان را انجام دادهاید.
نام مشابه یا یکسان میتواند باعث سردرگمی مخاطبین شما شود. جدای از این میتواند تبعات حقوقی شدید نیز داشته باشد که هزینههای هنگفتی را بر دستان شما بگذارد.
وقتی هم که وبسایت خود را ثبت کردید حتماً درباره کپیرایت و چگونگی ثبت برند تحقیق کنید. تا با این کار برند خود را غیر کپیبرداری کنید. همچنین هنگام طراحی سایت شرکتی نیز مراقب باشید که کپی از سایتهای دیگر نکنید.
۱۱٫ از اسم ساز دامنه استفاده کنید
تا این لحظه بیش از ۳۵۰ میلیون دامنه اینترنتی ثبت شده است. این مورد باعث می شود تا همه فکر کنند همه ی حوزه های وب اشباع شده است.
جستجوی دستی domain name نیز بسیار وقت گیر است.
در اینجاست که اسم ساز های دامنه اینترنتی ظهور می کنند. اکثر این اسم ساز ها رایگان هستند. این ابزار ها با توجه به کلماتی که به آنها داده اید صد ها ایده را برای شما هوشمندانه تولید می کنند.
توصیه ما به شما این است که از ابزار nameboy استفاده کنید. زیرا یکی از قدیمی ترین اسم سازهای دامنه به صورت آنلاین است.
همچنین ابزار های دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
اسم ساز آنلاین ایرانی
سامانه پیشنهاد دهنده نام دامنه خارجی
۱۲٫ قبل از آنکه کسی آن را بخرد، اقدام کنید
بهترین زمان برای خرید دامنه، هنگام انتخاب آن است.
هرروز هزاران دامین اینترنتی در تمام دنیا ثبت میشود. اگر نام دامنهی موردنظر خودتان را پیدا کردید، زیاد منتظر برای خرید نمانید.
نام دامنه مانند یک ملک یا مغازه در یک جای شلوغ و خوب است. همهی افراد به دنبال آن هستند. اگر دیر بجنبید از دستتان رفته است.
پس اگر سریع اقدام نکنید، شخص دیگری آن را خریداری خواهد کرد.
خرید domain نیز نیاز به بودجهی زیادی ندارد. ما به شما توصیه میکنید همیشه در این باره سریع عمل کنید. حالا اگر از اسم آن خوشتان نیامد، از آن استفاده نکنید یا آن را به کسان دیگری بفروشید.
۱۳٫ از سایت های معتبر دامنه خریداری کنید
صدها هزار سایت برای ثبت domain وجود دارد. مهم است که بهترین شرکت را انتخاب کنید تا بعداً برای انتقال دامنه دچار مشکل نشوید.
مورد بعدی قیمتهای هر پسوند دامین است. پس با یک سرچ ساده و تجزیه تحلیل قیمتها، میتوانید قیمت مناسب را بهدست بیاورید. اما چهکار کنیم که دامنه برای ما رایگان بیافتد؟
ثبت دامنه رایگان با خرید هاست هم ممکن است
بسیاری از شرکتهای هاستینگ برای جذب مشتری این کار را انجام میدهند. یعنی هنگامیکه هاست را خریداری میکنند به شما یک تخفیف خوب یا بهصورت رایگان اجازه ثبت دامنه میدهند.
پس بهترین راه این است که ابتدا یک شرکت هاستینگ قدیمی و معتبر پیدا کنید. سپس با سرچ در سایت یا تماس با مشاوران آنها از تخفیفات و سرویسها آشنا شوید. زیرا اکثراً هنگام ثبت domain و هاست هزینههای زیادی هدر خواهد رفت. از آنجا هم که قرار است سالانه آن را تمدید کنیم اگر شرکت تخفیف خوبی را برای ما قرار ندهد، هزینههایمان افزایش پیدا خواهد کرد.
اصول انتخاب نام دامنه برای فروشگاه اینترنتی
حال تا اینجا با نکاتی که مربوط به چگونگی انتخاب اسم domain سایت بود آشنا شدیم. اما در انتخاب name دامنهی فروشگاهی باید چه نکاتی را دقت کنیم؟
بهطور کل بهجز نکاتی که در بالا عرض کردیم، صحبت دیگری باقی نخواهد ماند. اما برای فروشگاههای اینترنتی بهتر است از نام برند خودمان استفاده کنیم. این نام برند نیز حتماً باید کوتاه باشد. اگر شما تبلیغات زیادی انجام میدهید و یا اینکه یک مغازه در سطح شهر هستید یا اینکه یک کسبوکار اینستاگرامی هستید و میخواهید سایت هم داشته باشید، بهترین کار این است که از نام برند خودتان استفاده کنید. اما اگر بدشانس بودیم و نام برند ما قبلاً ثبتشده بود چه کنیم؟
در این حال از اسمسازهایی که در بالاتر معرفی کردیم استفاده کنید. نام برند خود را بدهید و نامهای مختلف را تحویل بگیرید. در مقاله سئو سایت فروشگاهی می توانید این مورد را اصولی تر یاد بگیرید.
مراحل ثبت دامنه و هاست
- پیدا کردن بهترین سایت ارائهدهنده
- بررسی کیفیت پشتیبانی و بخش فروش
- خرید هاست با حجم کم
۱٫ پیدا کردن بهترین سایت ارائه دهنده
خیلی مهم است که شما با شرکت ارائهدهنده ihost و دامنهای کار کنید که معتبر و مورد اطمینان باشد. شرکتهای واسطهگر زیادی وجود دارد که اگر از آنها خرید کنید، بعدها مشکلاتی برایتان پیش میآید که قابلحل نخواهد بود. ازاینرو بهتر است هموارههاست و دامنه را از یکجا خریداری کنید. زیرا هنگام confirm کردن راحت میتوانید این کار را انجام دهید. مرحله بعد سرچ در سایتهای دیگر است. حال اگر چند سایت را پیدا کردید به اینستاگرام آنها نیز سر بزنید و یک بررسی در سطح عمومی نیز داشته باشید.
۲٫ بررسی کیفیت پشتیبانی و بخش فروش
یکی از مهمترین دغدغههای هر مدیر سایتی پاسخگویی سریع پشتیبانان هاست است. زیرا در مسیر پیشرفت ممکن است اتفاقاتی نظیر down شدن سرور یا حملات دیداس پیش آید. شما با داشتن یک سرویس هاستینگ خوب میتوانید در اسرع وقت مشکلات خود را حل نمایید. ازاینرو همواره در ابتدای کار وضعیت پشتیبانی و بخش فروش هر شرکت را چک نمایید. با تیکت زدن به هر بخش و آنالیز زمان پاسخ و نحوهی پاسخگویی میتوانید به درک درستی از خوب بودن آن شرکت برسید.
۳٫ خرید هاست با حجم کم
در ابتدا اگر بخواهید هاستی را از یک شرکت خرید کنید، نیازی نیست هزینههای زیادی کنید. ابتدا هاستی را خریداری کنید که کمترین مدت اعتبار دارد. سپس تست و بررسی کنید. این تست و بررسی شامل آپ تایم و سرعت آنهاست است. سپس بعد از رضایت میتوانید اقدام به خریدهای بلندمدت و با هزینههای زیاد کنید.
۴ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
به نظرتون دامنه ir بهتره یا com ؟
سلام
فرقی ندارد. بهترین کار این است که از هر دوی آنها استفاده کنید و یکی از آنها را ریدایرکت به آن یکی کنید.
به نظرتون برای انتخاب یک دامنه ی مناسب da و pa اون رو چک کنیم که قبلا وجود داشته یا نه یا نیازی نیست؟
سلام وقت بخیر
بله حتما قبل از خرید دامنه یک سرچ کوچکی در گوگل و ابزار moz داشته باشید تا اطلاعات آن دامنه را بررسی کنید.